woensdag 8 augustus 2007

Allergoedkoopste gratis!!

Op 3 juli 2002 stond in verschillende Nederlandse dagbladen (Telegraaf, Volkskrant, Metro, the usual suspects) deze advertentie.

Dit was in de tijd dat de meeste internetters nog moesten inbellen, met een analoge telefoon. En het was reuze trendy om dat te doen bij een 'gratis' ISP. Die ISP vroeg geen geld voor z'n diensten, maar je moest wel al je persoonsgegevens afgeven (liefst nog wat meer) en je betaalde dure 'tikken' aan KPN, die vervolgens een deel van deze inkomsten doorsluisde aan de ISP. Ja kinderen, dat waren nog eens tijden.

Maar goed, er was dus een hele horde 'gratis' ISP's, die allemaal hetzelfde deden: toegang tot internet verschaffen via inbellijnen. Allemaal 'gratis', maar de goedkoopste was 12Move. Toen ik die advertentie zag dacht ik “binnenkort komt er een gratis internetprovider die geld toe geeft!“. Maar da's dus niet gebeurd. Nu ik die advertentie weer zie schiet ik nog steeds in de lach. Marketing is sowieso al een weinig verheffende bezigheid, maar deze was wel erg bizar.

Geen opmerkingen: