maandag 29 februari 2016

Oh, nostalgie

Voor een knutselwerkje had ik wat kleine schroefjes nodig. Aangezien ik al heel wat jaren knutsel, en ook veel knutselspullen van m'n knutselende vader heb geërfd, kijk ik altijd eerst even in de niet onaanzienlijke voorraden, voordat ik naar de winkel fiets. Uit die voorraden dook ik wat mooie kleine schroefjes op, in de verpakking op deze foto.

In het licht van de recente gebeurtenissen, die hebben geculmineerd in een faillissement en uiteindelijke sluiting van alle vestigingen van het V&D-concern, werd ik acuut overvallen door golven van weemoed.

Kijk toch, die kleuren, het logo en vooral het taalgebruik ('prijskode' - met een 'k') - dit doosje kan zomaar uit de jaren zeventig van de vorige eeuw stammen! Toen je in de volop winstgevende warenhuizen van Vroom & Dreesmann nog schroefjes kon kopen. En boormachines, tenten, reizen, wat-al-niet. Ach, dat waren nog eens tijden, die nooit weerom komen.

Uit pure nostalgie, ook al waren de schroefjes niet helemaal precies de maat die ik moest hebben, heb ik ze toch gebruikt in m'n knutselprojectje. Kan ik mooi zeggen dat er nog echte, originele, nimmer meer verkrijgbare V&D-schroefjes in zitten.

2 opmerkingen:

Bernadette Dijkstra zei

Jeee je leeft nog ;) Blijf nou maar wat vaker bloggen :))

E. zei

Wow, een volgert. Ik wist niet dat ik ze had!

Ik zal proberen de frequentie wat op te voeren.