donderdag 5 december 2013

Het verband tussen tabaksfirma's en klimaatontkennersJe staat er niet voortdurend bij stil, maar er is een groep enorm machtige, gewetenloze types die hun macht ten koste van alles willen behouden. Het maakt hen niet uit hoeveel doden er vallen en of de wereld naar de kloten gaat, zolang hun persoonlijke belangen maar beschermd worden en hun vermogen groeit. Het is van alle tijden, van alle uiterst winstgevende industrieën en van alle niet-zo-integere politici. Tabak, olie, vuurwapens, medicijnen, financiën, als de macht maar groot genoeg is maakt het niet uit welke leugens je met de hand op de bijbel als waarheid verkondigt en hoezeer het ten koste van de rest van de maatschappij gaat, zolang je je macht maar behoudt en je eigen rijkdom vergroot.

Soms vergeet je helemaal dat het zo is, maar is een korte video voldoende om je weer met de neus op de feiten te drukken. Treurig dat niet iedereen het doorheeft.

1 opmerking:

wesseldijkstra zei

Crimineel inderdaad. Het wordt volgens mij ook tijd dat de journalistiek deze types op een listiger manier het vuur na aan de schenen gaat leggen. Het voorleggen van de vraag "Do you honestly believe..." (Peter Jennings, 5:10) heeft weinig zin. Dat weten journalisten zelf vast ook wel, maar het zou toch mooi zijn als zo'n gewetenloos persoon live op TV met zichzelf in de knoop komt. Naïef van me hè?